Uvod v leto 2021


Dobrodošlo novo leto. Dobrodošlo 2021! Letos je bil ta prestop kar malo z grenkim priokusom. Ne vem, leto 2020 so zaznamovali Korona, delo na daljavo in potresi. Ljudje smo se različno spopadali z danimi situacijami, različno smo sprejemali določena dejstva, podatke, verjetno tudi kakšen laži. Verjeti, da bo ena številka vse to spremenila na bolje, bi bilo bizarno. Neumno. Pa kljub temu, leto je dolgo, marsikaj se bo dogajalo. Dobrega in slabega. In dobrega! Dodala še enkrat, ker verjamem, da bo tako. Ker iz slabega potegnem dobro. Vem, vem, ni vedno lahko. Včasih si v nekem trenutku jezen, žalosten, morda obupan, ne vidiš smisla, a vedno, vedno je za vsak zakaj, tudi zato. 
Nekako tako furam skozi življenje. Življenje, ki morda nekomu od zunanjih opazovalcev deluje kot pravljica. In ja, je pravljica. A tudi v pravljicah se dogajajo grozote, mračni dnevi in zlobni ljudje. Po drugi strani, pa so tam čudeži, sreča. ljubezen.  

O svoji zaobljubah sem že pisala, danes ne bom, si pa resnično želim, da bo letošnje leto pustil drugačen pečat kot ga je leto 2020. Kaj točno si želim? Vsekakor si želim, pa naj se sliši še tako neverjetno, da grem nazaj v svoj razred. K mojim 20 otrokom. Da gre moj sin nazaj k sošolcem in sošolkam. Da gre drugi sin v vrtec. Ker to potrebujemo! Ker to sedaj potrebujemo najbolj za nek normalen potek življenja. Poleg tega pa še samo zdravje in zadovoljstvo. To je to. Več ne potrebujem. Za tisto več bom poskrbela. 

Dragi moji bralci!
Naj vam leto 2021 
pričara vsak dan nov nasmeh,
vsak dan nov izziv,
vsak dan novo priložnost, da boste za kaj hvaležni,
vsak dan iskrice v očeh
in 
vsak dan občutek, da ste vi, vi!!!

 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Nikoli ne veš

Šolska proslava

Pišem od kar se zavedam