Smo oropali Legoland?

O tem, kaj delamo učiteljice v tem času, že ptički čivkajo. Poleg vsega dela, ki ga opravljamo učiteljice sedaj, se je pri nas doma zadnje tedne razvila še ena dejavnost. Zanimiva 100/uro.  Za njo je poskrbel najmlajši član našega gospodinjstva v sodelovanju z mačko. 
Torej, gre nekako takole. Ko se z velikim mulcem spraviva k pouku, vsak v svojo sobo, sploh takrat, ko imava ure istočasno, je tamali sam svoj gospodar. Prav dobro mu gre. Nič ni padcev, načeloma še je vse celo, z njim in mačko vred, vse je na svojem mestu. 

Razen...njegove sobe. Njegova soba se namreč v roku 40 minut izseli na vse kotičke in kraje naše hiše. In to zelo na tiho. Brez kakršnegakoli zvoka. Kot bi želela pobegniti v drugo občino. 
Po 40 minutah, ko izstopim iz pisarne, imam občutek, da sem prišla v tovarno igrač, kjer je delovodja zelo slab ali pa ima dopust. Ljudje božji, na tleh vidim igrače, za katere sploh ne vem, da jih moj mulc ima. Na tleh vidim toliko lego kock, da se vprašam, če smo oropali Legoland. Na kavču parkiranih 135083 najrazličnejših avtomobilčkov, ki so za razliko od lego kock vsaj v ravni koloni, podobni tisti izpred par let, ko še ni bilo vinjet, pa smo na cestnini stali kot da kaj dobimo, ne pa, da moramo kaj plačati. Pod mizo razbita skodelica, v kateri je pred 40 minutami bil še kakav, ampak očitno ga tamali ni spil, pa si ga je privoščila mačka. Pa 3 stoli so tudi uživali ob romantični kapljicah te sladke pijače. Ali pa morda samo 1, ki mu ni bilo dobro, pa je od sile popljuval še ostala 2. Težko sodim, ker me ni bilo 40 minut. Pišem samo kar vidim. Če imam srečo, najmlajši gospod ni našel čipsa, drugače bi tisti avtomobilčki v koloni vozili pa makadamu. 
In kaj zdaj narediti? Pustiti to našo tovarno takšno kot je ali pomagati 3 letniku to pospraviti in iti na naslednji Zoom sestanek? Verjetno odgovor ni težki. Preden pride mož iz službe bo že pospravljeno, naj vsaj on živi "normalno" življenje. 


 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Nikoli ne veš

Šolska proslava

Pišem od kar se zavedam