Prve snežinke


Sneg. Moram priznati, da v snegu nikoli nisem videla nekega navdušenja. Nisem smučarka, nisem niti smučarska skakalka. Kaj bi naj bilo veselega v kepanju, tudi ne vem. Edina povezava, ki jo čutim s snegom je topla koca s še bolj toplim čajem. A kljub temu, da ravno nisem ljubiteljica zime, se prvega snega razveselim kot mali otrok. Kot moj veliki mulc, ki je danes komaj čakal, da se gre sankat, kljub temu, sem rekla, da je snega absolutno premalo, a je vseeno šel in seveda so plastične "sanke" počile na 2cm snega. Tamalemu mulcu itak ni bilo nič jasno, ko sem ga oblačila v kombinezon, ki mu je komajda prav, a glede na ukrepe v naši državi, mu bo moral še biti prav, vsaj dokler ne grem spet v tujino (beri Avstrijo), da kupim večjega. 
Ta prvi sneg ima vedno nek poseben čar. Snežinke, ki jih loviš, na konico jezika; zasneženo dvorišče, ulica. Sosedje, ki nekako pridejo iz svojih toplih zavetij, ven, na sneg, v raznoraznih pisanih kapah, razigrani...kot nekoč, ko smo bili otroci. 
Marsikaj nam je Korona vzela. A ni nam vzela snega. Ni nam vzela tega vzdušja, ki ga lahko nudi samo december. Ko vsaj za trenutek lahko sanjamo o pravljicah. Ko se vsaj za trenutek lahko prepustimo prazničnemu vzdušju in se spomnimo vseh lepih spominov, povezanih z decembrom. Ko se vsaj za trenutek lahko povežemo, ustvarjamo, načrtujemo in upamo. Upamo, da bo januar prinesel optimistično in predvsem bolj normalno leto. 
Leto 2021. 
Sneg. Snežinke. Tako majhne. Tako unikatne. A tako mogočne. 



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Nikoli ne veš

Šolska proslava

Pišem od kar se zavedam