PRVI DAN

 



Prvi dan je za nami. Prvi dan jesenskega šolanja na daljavo. V vseh nas je bil prejšnji teden bes, žalost, vprašanja o tem ali je to potrebno, zakaj ja in zakaj ne. Vsi mi smo se bali. 
Mi, starši smo se obremenjevali s tem kam dati otroke, ko bomo v službi, kako bodo zmogli, kako bodo zmogle babice, bomo znali. Tisoč vprašanj na katere ni odgovora. Vsaj takega ne, ki bi nas pomirilo. 
Učitelji smo se trudili na vse pretege potolažiti starše, učence in nenazadnje sami sebe, da bo vse kot mora biti. Da bomo zmogli. Stiskali smo zobe, se trudili spregledati in preslišati vse očitke, ki padajo na nas. Enim je to uspevalo, spet drugi smo ob vsakem takem očitku prizadeti. Zakaj? Ker  v svoje delo vlagamo svoj maksimum. Ker za to, da bo vse potekalo kar se da normalno, kar se da podobno šolskemu pouku, zanemarjamo svoje bližnje. Svoje otroke, partnerje (kapo dol, da zdržijo).  
Če samo pogledam današnji dan. Sestankujem od jutra, pripravljam mapice za učence, se pripravljam na sestanek s starši, gledam že poslane dokumente in slikice otroke, komentiram, skušam se ne ponavljati, biti inovativna. Hkrati pomagam 5.šolcu pri tehničnih zadevah, pri skeniranju, printam zadeve, medtem ko se mlajši sin , 3 leta star otrok, popolnoma strpno in po svoje igra SAM! od 8 do 11.30. Kapo dol mali. Mama bo s teboj, ko skuha kosilo. Aja, ne takrat greš spat. Ok, se vidiva po spanju. Tam okrog 15.ure. Popolnoma enako kot nekdo, ki je v službi. Se strinjam. Ni mi hudega. Tudi otroku ne bo. Preživel bo. Prišel bo kakšen dan, ko bo dela manj. 
Prvi dan je vedno stresen. Pa naj bo to prvi šolski dan, prvi dan službe, prvi dan v vrtcu, prvi dan z novim avtom, prvi dan po počitnicah. 
Ampak za nami je. Moji otroci in starši so se izkazali. Na sestanku v "živo" so bili vsi. Malo nam je ponagajala tehnika, a vendarle, videli smo se in dorekli cilje in želje za naprej. 
Gremo naprej. Led je prebit. Če smo zmogli spomladi, bomo še sedaj. 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Nikoli ne veš

Šolska proslava

Pišem od kar se zavedam