Petek

Petek. Dan, ko sem 20 let nazaj ob taki uri, izbirala katero majčko obleči, pa katere čevlje, pa si prala glavo, pa upala, da mama kakšno uro podaljša dovoljenje za prihod domov. Moram priznati, da sem imela kar super mamo, v primerjavi z vrstniki. S sestričnama smo hodile skupaj ven, takrat v Vienno. En teden nas je vozila moja mama, en teden teta. Luksuz. No, malo so me spomini odpeljali. Torej, petek. 
Petek po 20 letih, izredno napornem urniku, 2 otrocih, možu, mački in ribi, poleg tega pa vseh prepovedih, ni več takšen. To je petek, ko komaj čakaš, da otroci zaspijo, da kaj dobrega poješ, si pripraviš kopel, spiješ kak deci, pogledaš dober film. Če imaš srečo, ga pogledaš do konca, če ne, pač zaspiš. 
Pa ne zdaj mislit, da so vsi petki taki. Včasih je tudi kakšen, ko gredo otroci k babici, pa si z možem zadava, da greva na party, no pa je najin party, pizza pod Pohorjem, mogoče kakšna pijača, ob 22.uri sva doma. Takrat, ko smo nekoč ven hodili, midva prideva domov. 
Pa najde se tudi kakšen petek, ko imam srečo, da je kje koncert Jana Plestenjaka. Pa čeprav dežuje tak, da sem do gat mokra, ko se doma slečem, pa imam noge modre od barve kavbojk. Ampak koncert pa je.
Kakorkoli, spet me zanaša. Ne, nisem še spila deci. 
Torej, po današnji Zoom uri z učenci, ki je bila res super. Z učenci smo se skrivali. Neeeeee, res nisem spila še nič. Res smo se skrivali. Ideja je padla, ko se je sin s svojim razredom skrival na daljavo, pa sem preizkusila še z učenci. Zakon. Kako luštno jih je videti nasmejane. Takoj dobiš voljo za naprej. In to pri učiteljici pomeni: Ajde gremo v akcijo. Vsi. (Mož se še uspešno upira.) Posnemimo izziv. Dajmo. Za moje otroke. Za učence. Naj se smejijo. Naj jim bo fajn. In nastal je še en mini projekt. In nastala so navodila za naslednji teden. In pregledano je pol izdelkov tega tedna. Juhuuuu, res si lahko privoščim ta petek. In tak na prvo žogo se mi zdi, da današnji blog nima ne glave in ne repa. 
Petek je. In potrebujem odklop. Danes ali nikoli. Morda mi uspe zaspati do 23. ure in spati do 8. Morda. 

 

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Nikoli ne veš

Šolska proslava

Pišem od kar se zavedam