Dan medicinskih sester

Današnji blog ne bo namenjen šoli. Lahko bi bil. Lahko bi razglabljala in debatirala o ukrepih, o nejasnosti, pa ne bom.
Danes je dan medicinskih sester (bratov?) če sem prav zasledila. Poleg učiteljev zelo osovraženi osebki. Osebki, ki tako kot mi, nikoli nič ne delajo, večinoma pijejo kavice, čvekajo, so nesramni. Osebki, ki imajo preveliko plačo za nič dela. Osebki, ki jih lahko nadomesti vsak. Jaaaaaa, pa jaaaaaa. Ne bom trdila, da so vsi ok, da so vsi popolni, da nekateri ne iščejo krivin pri svojem delu, da se včasih res vprašaš ali so za svoje delo usposobljeni. Ampak tako je povsod. Pa si lahko učitelj, medicinska sestra, zdravnik, trgovka, avtomehanik, smetar. Dejstvo je, da smo ljudje različni, z napakami. Takšnimi in drugačnimi.
V svojem iskanju sanjske službe sem 2 leti delala tudi v domu starejših. In lahko rečem, da ljudje tam spoštujejo osebje, so jim hvaležni za vsako minuto, ki si jo vzamejo za njih. Ne za tiste formalne stvari, za tiste izven. In to tudi sama spoštujem pri medicinskem osebju. Ko niso roboti, ampak ljudje. Ko se ti posvetijo, ko te potolažijo, vprašajo kako si. Ne gre vedno. Res ne gre. Imajo gužvo. Delajo dežurstva. Ne morejo in ne zmorejo vedno dati svoje prijazne plati. A se trudijo. Vsaj velika večina njih. Včasih smo (ja, tudi jaz) krivični do njih. Vidimo samo tisto kavico v roki. Ne vprašamo pa se od kdaj so v službi. So imeli čas za malico? Je za njimi morda težek primer? So morda želeli pomagati osebi pred nami, pa niso vedeli kako? Jim je spodletelo?
Skratka, tisti čas, ko sem stopila vsaj približno v čevlje medicinskega osebja, sem spoznala kako malo je potrebno, da je človek, tudi če je bolan in priklenjen na posteljo, srečen. Vsaj 2 minuti. Da se iz srca nasmeji. Da se počuti človek.
Drago medicinsko osebje, zavedajte se, da imate zelo težko delo. Kljub našemu nerganju in kritiziranju, vedite, da ste pomemben člen naše družbe. Hvala.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Nikoli ne veš

Šolska proslava

Pišem od kar se zavedam